mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

vyhledej recept

nápověda pro vyhledávání
podle surovin

+cibule +hrách -česnek

podle názvu

guláš

rozš. vyhledávání

Zkušenosti - Slovníček

Kulinářský slovník

zadejte hledaný výraz:

A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W Z Ž

Acidofilní mléko

Obsahuje velmi zdravou kvasinku lactobacillus acidophilus, která se živí laktózou a přitom vytváří kyselinu mléčnou. Doporučuje se lidem, kteří nesnášejí mléčný cukr.

Adžika

často používané koření v arménské, gruzínské a zakavkazské kuchyni. Oblíbené koření, nemá příliš ostrou chuť. Můžeme ji použít na dochucení mnoha druhů jídel. Složení:sůl,česnek,suma,paprika sladká, paprika pálivá,koriandr,kopr,chmeli suněli.

Agnolotti

Italské plněné těstovinové šátečky či taštičky. Běžně se plní směsí masa či zeleniny nebo také sladkou náplní.

Aioli

Pochází z Francie, česneková majonéza, kterou použijeme jako omáčku nebo k dochucení pokrmů.

Al dente

Tento výraz pochází z italštiny a jeho překlad zní“na zoubek“. Jsou to těstoviny vařené téměř do měkka, ale stále lehce tuhé.

Ančovičky

Pikantní, aromatické, malé tučné rybičky. Změknou po naložení do soli, cukru a různého koření.

Anýz

Je velmi aromatické, nasládlé až palčivě kořeněné chuti, používá se sušený. Má žlutozelenou až šedozelenou barvu.

Aperitiv

Tento nápoj se pije před jídlem pro povzbuzení chuti k jídlu. Často jsou to suché koktejly jako je Bitter a Vermut. Vyrábí se asi z 5cl zvoleného vína, které doplníme sodou. Ozdobíme kouskem citrónové kůry a podáváme.

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie