mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

vyhledej recept

nápověda pro vyhledávání
podle surovin

+cibule +hrách -česnek

podle názvu

guláš

rozš. vyhledávání

Zkušenosti - Slovníček

Kulinářský slovník

zadejte hledaný výraz:

A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W Z Ž

Calvados

Vyrábí se v severní Francii v Normandii. Jedná se o suché jablečné brandy. Kuchyni jej často použijeme při přípravě kuřecích, vepřových nebo telecích mís.

Camembert

Měkký, plísňový francouzský sýr,výraznější chuti,podobný sýru Brie. Můžeme ho nahradit Hermelínem.

Cannelloni

Těstovinové duté válečky vyrobené z nudlového těsta. Naplníme je různými náplněmi a zapečeme. Na jednu osobu počítáme většinou čtyři válečky.

Cidre

Kvašené jablečné víno. Vyrábí se průmyslově jako jablečná šťáva v lahvích, ale nejlepší je stáčený ze sudu. Je neodmyslitelný pro francouzskou kuchyni. V Normandii se používá k vaření pokrmů jako přídavek místo vína z hroznů.

Comté

Vyrábí se v některých krajích Francie, patří mezi nejoblíbenější sýry včetně Gruyére de Comté. Svou výraznou ořechovou chutí je velmi podobný švýcarskému originálu.

Croissant

V překladu croissant znamená půlměsíc. Oblíbené francouzské pečivo se vyrábí z kynutého máslového těsta a má tvar půlměsíce.

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie