mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

vyhledej recept

nápověda pro vyhledávání
podle surovin

+cibule +hrách -česnek

podle názvu

guláš

rozš. vyhledávání

Zkušenosti - Slovníček

Kulinářský slovník

zadejte hledaný výraz:

A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W Z Ž

Dijonská hořčice

Tato hořčice pochází z oblasti Dijonu ve Francii. Používá se pro svojí typickou pikantní příchuť. Vyrábí se z hnědého nebo černého hořčičného semínka, bílého vína, nefermentovaného grapefruitového moštu a tajné směsi koření. Použijeme ji tam, kde chceme docílit nevšední chuti.

Dresing

Chuťová příloha k pokrmům ale hlavně k salátům, většinou v tekuté nebo emulzní formě. Vyrábí se často z jedlých olejů, koření, mléčných výrobků, octů. Na zakonzervování se obohacují o zahušťovadla, stabilizátory a emulgátory.

Drezírování

Je tvarování,formování,upravování syrového masa,drůbeže nebo zvěřiny-provázkem,špejlí a ocelovými jehlami,založením běhů,křídel aj.Po této úpravě maso tepelně zpracujeme- pečeme nebo grilujeme.Maso si zachová pěkný tvar,nevysuší se,nespálí se,po upečení má pěkný vzhled a dobře se porcuje.

Džem

Vyrábí se z kousků ovoce, směsí přírodních sladidel, vody, které se přivedou do rosolovité konzistence.

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie