mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

vyhledej recept

nápověda pro vyhledávání
podle surovin

+cibule +hrách -česnek

podle názvu

guláš

rozš. vyhledávání

Zkušenosti - Slovníček

Kulinářský slovník

zadejte hledaný výraz:

A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W Z Ž

Fermentace

Proces, jenž umožňuje úpravu chutí a dosažení vyšší kvality potravin za pomocí chemických procesů ve vhodném prostředí a za přítomnosti mikroorganismů – především kvasinek, plísní. Kvasinky využíváme ke kynutí těsta, pro pečení chleba, buchet, koláčů nebo k přeměně cukrů na alkohol.

Feta

Řecký bílý,drolivý, ovčí nebo kozí sýr.Pro lepší chuťové vlastnosti zraje v solném roztoku.

Filírovat

Takto označujeme vykrajování filet z ryb, masa, ale také z ovoce.

Flambování

Při této tepelné úpravě se pokrm polije zahřátým alkoholem a zapálí. Jídlo dostane příjemnou chuť a rovněž se spálí použitý tuk.

Fond

Silně koncentrovaný masový, drůbeží nebo rybí vývar, obvykle vyrobený z kostí a masa. Uvařené omáčky jsou z něj potom silné a velice chutné.

Fusilli

Italské těstoviny, které se vyrábějí v podobě vřetének a šroubků.

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie